September 2019


De beste remedie tegen bore-out: goed leiderschap

De tijd kruipt voorbij, een werkdag duurt eindeloos. Een medewerker aan wie structureel te lage eisen worden gesteld, loopt het risico een bore-out te krijgen: uitputting door aanhoudende verveling. De psychische en lichamelijke klachten die hiermee gepaard gaan, zijn vergelijkbaar met die van een burn-out. Voorkomen is dus noodzaak.

Verder lezen . . .


De vijf meestgegoogelde vragen over de bedrijfsarts

De bedrijfsarts is een erkend medisch specialist, die een belangrijke rol speelt bij de duurzame inzetbaarheid van werknemers. De belangrijkste taken van de bedrijfsarts zijn verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en re-integratie, keuringen en Preventief Medisch Onderzoek (PMO) en het signaleren van werkgerelateerde aandoeningen. Medewerkers die te maken krijgen met de bedrijfsarts, hebben vaak veel vragen. Onderstaand de vijf meestgegoogelde vragen over de bedrijfsarts.

Verder lezen . . .


Vertrouwen in de vertrouwenspersoon

Onderlinge harmonie staat centraal in het regiemodel. Maar waar mensen samenwerken, komt ook onenigheid en ongewenst gedrag voor. De vertrouwenspersoon speelt een cruciale rol bij het oplossen en voorkomen daarvan. Maar dan moet de werknemer wél vertrouwen hebben in de vertrouwens­persoon. En dat is nog helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Verder lezen . . .


Re-integratie tweede spoor: de belangrijkste rechten van de werknemer

Langdurig zieke werknemers, voor wie re-integratie bij de huidige werkgever niet haalbaar is, moeten zich richten op re-integratie bij een andere werkgever. Behalve verplichtingen zijn er aan deze re-integratie tweede spoor voor de werknemer ook rechten verbonden. Die worden niet altijd even duidelijk gecom­municeerd. Daarom hier de belangrijkste rechten op een rij.

Verder lezen . . .


Re-integratie tweede spoor.
Dat is toch hetzelfde als outplacement?

De termen ‘re-integratie tweede spoor’ en ‘outplacement’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. In beide gevallen is het immers de bedoeling dat een werknemer een nieuwe baan vindt bij een andere werkgever. Klopt. Maar er is één cruciaal verschil: bij outplacement is geen sprake van ziekte.

Verder lezen . . . 

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­­grond­artikelen over ontwikkelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­preventie en re-integratie.

Nu van werk naar werk is onderdeel van de Everybody Groep.


Archief

OR Live en HR live op 9 en 10 oktober in Den Haag

Meer informatie: www.orlive.nl en www.hrlive.nl.


Bent of wordt u Eigen Risico Drager Ziektewet (ERD-ZW)?
Zorg voor een goede arbodienst!

Verder lezen . . .


Loonkostenvoordeel. Heeft u er recht op?

Verder lezen . . .


Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020 in werking

Verder lezen . . .


De jobcoach en de loopbaancoach.
Wie doet wát?

Verder lezen . . .


Laat u geld liggen bij het UWV?

Verder lezen . . .

Pesten. Toch niet op úw werkvloer?

Verder lezen . . .


Week van de RI&E van 17 tot 21 juni

Verder lezen . . .


Wat zijn signalen van een (beginnende) burn-out?

Verder lezen . . .